მოამზადეთ თქვენი სადღესასწაულო სუფრისთვის.
ინგრედიენტები
- როზმარინის ტოტი
- მწვანე ხახვი - 1.00 კონა
- ქინძი - 2.00 კონა
- ნიორი - 4.00 კბილი
- ბოსტნეულის ზეთი - 400.00 გრ
- ლიმონი - 2.00 ცალი
- ფორთოხალი - 1.00 ცალი
- სვანური მარილი
ინგრედიენტები
- ბადრიჯანი - 2.00 ცალი
- ყაბაყი - 2.00 ცალი
- ყვითელი ბულგარული წიწაკა - 2.00 ცალი
- მწვანე ბულგარული წიწაკა - 2.00 ცალი
- წითელი ბულგარული წიწაკა - 2.00 ცალი
ინგრედიენტები ბოსტნეულის გარნირისთვის
- წითელი ღვინო - 200.00 გრ
- პილპილი
- ტკბილ–მწარე სოუსი - 100.00 გრ
- ბროწეულის წვენი - 300.00 გრ
ინგრედიენტები ბროწეულის სოუსისთვის
მომზადების წესი
ჯამში ჩაასხით ბოსტნეულის ზეთი,გაწურული ფორთოხალი, ლიმონი, ჩახეხეთ ორივე ხილის კანი(ცედრა). კარგად ათქვიფეთ ეს მასახელის მიქსერით, რომ გაიხსნას ყველა ინგრედიენტი. შემდეგ, ჩადეთ ქათმიდა ესმასა კარგად შეაზილეთ. ნიორი, ქინძი, მწვანე ხახვიდა როზმარინის ტოტი ჩადეთმუცელში.
გამოაცხვეთკარგად გახურებულ ღუმელში, 25-30 წუთით.
გარნირისთვის ეცადეთ რომ ყველაფერი დაჭრათ საშუალო ზომის სამკუთხედებად, შემდეგშეწვით კარგად გახურებულ ტაფაზე, დააყარეთ ორეგანო, ცოტა მარილი და 1 კბილი დაკეპილი ნიორი. გარნირიც მზადაა.
ბროწეულის წვენიჩაასხითქვაბში, შემდეგ დაასხით ტკბილ - მწარე სოსუსი, პილპილი, წითელი ღვინო და ამ ყველაფერს მოაყარეთ 150 გრ შაქარი,გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე სანამ ეს მასა არ შეიკვრება და გახდება ბლანტი.