3/07/2019

რატომ უნდა დავლიოთ სოდა და რატომ არის ეს მნიშვნელოვანი ჩვენი ჯანმრთელობისთვის ?

იცით თუ არა , ომ ჩვენს ორგანიზმში დაავადებების გამომწვევი ერთ-ერთი ძირითადი მიზეზი სწორედ მჟავა – ტუტოვანი დისბალანსია და იგი მთელი ჩვენი ცხოვრების მანძილზე ნორმაში უნდა იყოს. ადამიანის ორგანიზმი ერთგვარი მექანიზმია, რომელიც თავად ახდენს რეგულირებას, მაგალითად მჟავა – ტუტოვანი ბალანსი7 , 4 უნდა იყოს, როცა ეს ბალანსი ფასდება 0- დან 14-მდე. ამ შემთხვევაში 7, შეიძლება ითქვას , რომ ,,ნორმალური შუალედია “.
რატომ დავლიოთ სოდიანი ცხელი წყალი ?

არსებობს მნიშვნელოვანი ხალხური საშუალება, როგორიცა ცხელი სოდიანი წყალი, რომელიც ხელს უწყობს ორგანიზმში მომატებული მჟავიანობის გაქრობას და ჩვენი ორგანიზმის გატუტოვანებას. თუმცა ასევე უნდა გავამახვილოთ ყურადღება ერთ დეტალზე, კერძოდ ხშირად ჩვენ სოდას ვხსნით ან ცივ წყალში ან კიდევ ოთახის ტემპერატურაზე გამთბარ წყალში, რაც ნამდვილად არ უწყობს ხელს ორგანიზმის გამოჯანმრთელებას, არამედ შეიძლება ითქვას ,რომ იგი საზიანოც კია, რადგან სოდა კუჭისთვის რამდენადმე საშიში ნივთიერებაა. საბოლოოდ შეიძლება მივიღოთ კუჭის გაღიზიანება. ამიტომ კარგი იქნება თუ სოდას გავხსნით 40 გრადუსზე მაღალ ტემპერატურაზე რათა სოდიანი წყლის დალევა დადებითი ეფექტის მომტანი იყოს ჩვენი ორგანიზმისთვის.
შემდეგი მნიშვნელოვანი საკითხია, თუ საიდან ხდება ორგანიზმში წყლის მოხვედრა, რომლითაც მარაგდება სისხლი, ლიმფა, უჯრედთაშორისი სითხე და ა. შ. როგორც ვიცით ჩვენს ორგანიზმი წყალი ხვდება მას შემდეგ , რაც იგი კუჭში აღმოჩნდება, რომლიდანაც იგი მიეწოდება სხვა ორგანოებს და მათ შორის სისხლიც მარაგდება, თუმცა ეს ასე ნამდვილად არ არის და ეს საკითხი კარგად იციან : ბიოლოგებმა , მედიკოსებმა, ბიოქიმიკოსებმა, თუმცა ამით ინფორმირებული ნაკლებადაა საზოგადოების დარჩენილი ნაწილი. სინამდვილეში სისხლი წყლით მარაგდება მას შემდეგ, რაც წყალი ნაწლავებში აღმოჩნდება. სწორედ ნაწლავებიდან მიეწოდება სისხლს წყალი და არა კუჭიდან.
სოდა  ადამიანისთვის შეუცვლელი პროდუქტი”  პროფესორი ნეუმივაკინი
როგორი უნდა იყოს ადამიანის ორგანიზმში ტუტოვანი გარემო ?
1 . ადამიანის პირის ღრუში – 7-4 ,  7-6 , 7-8 .
. კუჭში მჟავას მაჩვენებელია – 0-2, 0-3, 0-1 ( კონცენტრირებული მჟავა )
3 . თორმეტგოჯა ნაწლავში – 7-8-9.
. მჟავა მსხვილ ნაწლავში იზრდება 9 % -მდე.
5 . შედარებით დაბალი  მჟავიანობა ახასიათებს წვრილ ნაწლავს – 6-7-8 .
იმისათვის , რომ ეს მონაცემები მუდამ ნორმაში გვქონდეს, აუცილებლია ჩავატაროთ შემდეგი პროცედურა : დავლიოთ სოდიანი წყალი დღეში სამჯერ, თუ ორგანიზმი ახალგაზრდაა მაშინ 2 ჭიქაც საკმარისია, რაც შეეხება ასაკოვან ადამიანებს, ეს პროცედურა, სამჯერ უნდ ჩაატარონ დღეში. ავიღოთ ერთი ჭიქა ცხელი წყალი ან რძე ( შეგიძლიათ რძეშიც გახსნათ) და 1 ჩაის  კოვზის მეოთხედი სოდა და მიირთვით ჭამამდე 20-30 წუთით ადრე.
ხშირად ვხვდებით ისეთ შემთხვევებსაც, როდესაც ჭამის დროს ადამიანები სვამენ წყალს და ამას არც ისე დიდ მნიშვნელობას არ ანიჭებენ , თუმცა ეს შეიძლება ძალიან მავნეც კი აღმოჩნდეს ჩვენი ორგანიზმისთვის, კერძოდ მიღებული საკვების გადამუშავება ხდება კუჭში – იქ არსებული მჟავით , ხოლო ჭამის დროს წყლის დალევით ვაზავებთ მჟავას და მას შესაბამისად უჭირს კუჭში მოხვედრილი საკვების გადამუშავება.
გახსოვდეთ : თუ მიირთვით ვეგეტარიანული საკვები , მაშინ სუფთა სასმელი  წყალი დალიეთ 1-1, 5 საათის შემდეგ, ხოლო თუ მიიღეთ ხორცი ან თევზი, მაშინ 2- 2,5 საათის შემდეგ.
არსებობს გამოსავალი ყველამ ვიცით , რომ საკვებ სოდას ჭურჭლის გასარეცხადაც იყენებენ, რადგან მას შეუძლია ცხიმოვანი მასის დაშლა. ასევე ხდება ჩვენი ნაწლავების შემთხვევაშიც, როდესაც ცხელ სოდიან წყალს ვსვამთ, საკვები სოდა კარგი ტუტოვანი მასაა და ჩვენს ორგანიზმში ადვილადაა შესაძლებელი მჟავა-ტუტოვანი ბალანსის რეგულირება სოდიანი წყლის მიღებით .
როგორ დავლიოთ სოდისგან სამკურნალო სასმელი ? – პროფესორი ნეუმივაკინი :
1 . სოდა უნდა გავხსნათ რძეში ან წყალში.
2 . მიიღეთ შემდეგი დოზით – ცხელი წყალი 50 – 60 C გრადუსზე გაგრილეთ 40 C გრადუსამდე და გააზავეთ მასში ¼  ჩაის კოვზი საკვები სოდა .
3 . დოზა შეგიძლიათ გაზარდოთ 1 სუფრის კოვზამდე სამდღიანი მკურნალობის შემდეგ.
4 . მიიღეთ დღეში სამჯერ, საკვების მიღებამდე 20-30 წუთით ადრე ან 2 საათის შემდეგ საკვების მიღებიდან . წინააღმდეგ შემთხვევაში შეიძლება გული აგერიოთ ან ღებინების შეგრძნება გქონდეთ.
თუ კი ამ პროცედურებს ზუსტი თანმიმდევრობით ჩაატარებთ , მაშინ  შეძლებთ თავიდან აირიდოთ ისეთი დაავადებები, როგორებიცაა : ინსულტი , ათეროსკლეროზი, ინფაქტი, რადგან ამ პროცედურებით ხდება სისხლძარღვების კედლების გასუფთავება 70% –  ით .